Ένα μικρο-σπίτι για όσους αρέσουν οι περιπέτειες

Η νέα τάση στην αρχιτεκτονική αποτελεί το μικρο-σπίτι μία κατασκευή που συνδυάζει το καλαίσθητο και το πρακτικό.

Αυτό δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση για την Ecocapsule που έρχεται από τη Σλοβακία.

 

Το μικρο-σπίτι της Ecocapsule είναι ιδανικό για όποιον του αρέσει τόσο η διαμονή στη φύση, σε μέρη που είναι δύσκολο να χτίσεις κανονικά σπίτια. Εκτός από αυτό όμως προτείνεται και σε όσους έχουν οικολογική διάθεση και τάση προς τη φιλική προς το περιβάλλον διαβίωση.

image μικρο-σπίτι
credit Ecocapsule

Το ωοειδές, κινητό μικρο-σπίτι έχει ύψος περίπου 2,5 μέτρων, δύο μέτρα πλάτος και 4,5 μήκος. Είναι ενεργειακά αυτόνομα αφού τροφοδοτείται από ηλιακά κύτταρα που βρίσκονται στην οροφή. Εκτός από αυτό έχει μία  ανεμογεννήτρια χαμηλού θορύβου που παράγει μέχρι και 750 W όλο το 24ωρο.  Μπορεί να συλλέγει επίσης το νερό της βροχής σε ειδική δεξαμενή το οποίο και φιλτράρεται.

 

Ένα πτυσσόμενο κρεβάτι, μπάνιο, μικρή κουζίνα και καθιστικό παρέχουν στους ταξιδιώτες όλες τις ανέσεις ενός πολυτελούς ξενοδοχείου.  Το Ecocapsule μπορεί να ρυμουλκηθεί μέσω τρέηλερ ή να αποσταλεί στη μέρος που το θέλουμε σε κοντέηνερ.

 

Η ευκολία του στη μετακίνηση και η αυτονομία αποτελούν μεγάλα πλεονέκτηματα για την «εγκατάσταση» σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη.

 

Η αρχική παραγωγή θα περιλαμβάνει μόνο 50 από αυτή την πρώτη έκδοση αλλά σχεδιάζεται για μαζική παραγωγή με χαμηλότερη τιμή το 2018.

 

Αυτές οι όμορφες κατασκευές μαζί με τα σπίτια-θόλοι που έχουμε δει προγενέστερα κάνουν τη ζωή στη φύση ενδιαφέρουσα και αποτελούν την απάντηση σε όσους αρέσουν οι προκλήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες στο ecocapsule.