Ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο (βίντεο)

Οι παλαιότεροι θυμούνται τα ελληνικά τρίκυκλα των δεκαετιών 70 και 80, ακόμα και το τετράτροχο αυτοκινητάκι Alta ή Μεβέα με νοσταλγία.

Για να δούμε ένα παρόμοιο με αμερικάνικες προδιαγραφές όμως. Πάρτε ένα μίνι-βαν και το συμπιέζετε σε περίπου ένα τέταρτο μέγεθος – αυτό που …απομένει είναι το ZEV T3-1 Micro. Ένα κλειστό μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο τριών τροχών το οποίο αν και ξεγελά στο μάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μικρές μεταφορές φορτίων. Μία μικρή παρουσίαση μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Η ZEV από τη Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ κατασκευάζει, έχοντας σαν μέλημα τις μηδενικές εκπομπές και παράγει μια αυξανόμενη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων.

Δεν είναι εντυπωσιακά αλλά σίγουρα ασυνήθιστα και αποτελεσματικά. Το τελευταίο επίτευγμά τους είναι το T3-1 Micro ένα μικροσκοπικό αυτοκίνητο επικεντρωμένο σε σύντομες μετακινήσεις και παραδόσεις.

image: image ZEV μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο
credit ZEV

Το Micro διαθέτει δύο μπροστινές πόρτες, ένα μόνο μπροστινό κάθισμα, ένα διπλό πίσω και είναι πλήρως θωρακισμένο από τον καιρό, συμπεριλαμβανομένου ενός κατάλληλου υαλοκαθαριστήρα.  Έχει χειροκίνητα παράθυρα και ένα προαιρετικό ηχοσύστημα. Στο πίσω κάθισμα των περίπου 88 εκατοστών μπορούν να χωρέσουν δύο παιδιά ή ένας ενήλικας. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο του είναι 225 κιλά και μπορεί να πιάσει τα 50 χιλιόμετρα ταχύτητα. έχει φρένα και στους τρεις τροχούς τα οποία ελέγχονται από το τιμόνι.

Φυσικά είναι εφοδιασμένο με ζώνες ασφαλείας και η εταιρεία υποστηρίζει ότι στη θέση του οδηγού χωράνε τόσο υπέρβαροι των 170 κιλών όσο και ψηλοί μέχρι 1,82 εκατοστά.

Η διαπίστωση είναι ότι η τεχνολογία τα τελευταία χρόνια έχει βοηθήσει με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνει μικρά μηχανάκια, αυτοκίνητα και μεγαλύτερα τα …ποδήλατα. Πηγή ZEV

Διαβάστε επίσης: