Αεροπλάνο με νέα τεχνολογία οικολογικής ευαισθησίας

Η τεχνολογία και η οικολογία μπορούν να συνδυαστούν αποτελεσματικά για το καλό της ανθρωπότητας και την ποιότητα των καθημερινών μας μετακινήσεων κυρίως όταν πρόκειται για τις αεροπορικές μας μετακινήσεις.

Στον χώρο των αεροπορικών πτήσεων περιοροσμένων αποστάσεων, όπου μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η Μπόινγκ έχουν την πρωτοκαθεδρία, μία καινούργια εταιρεία, η Ράιτ Ελέκτρικ, ψάχνει επενδυτές για την κατασκευή ενός νέου οικολογικού αεροπλάνου. Το αεροπλάνο αυτά θα έχει 150 περίπου θέσεις και θα μεταφέρει τους ανθρώπους σε μια απόσταση 300 μιλίων δηλαδή από την Βοστόνη στην Ν.Υόρκη.

Οι σύντομες πτήσεις είναι πολύ διαδεδομένες και η συγκεκριμένη αγορά αξίζει 26 δισεκατομμύρια δολλάρια κάνοντας τις εταιρείες να κονταροκτυπιούνται για να λάβουν μεγαλύτερο μέρος από την πίτα. Φανταστείτε τον ανταγωνισμό μεταξύ τους όταν πρόκειται για διαστημικές αποστάσεις.

Ήδη η Έαρμπάς κατέχει μια σημαντική θέση στην κατασκευή οικολογικών αεροπλάνων από το 2014 χωρίς όμως να έχει συμπεριλάβει στο εσωτερικό τους περισσότερες από 90 επιβατηγές θέσεις.

Το ενδεχόμενο η τεχνολογία στον τομέα της μπαταρίας να μην φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, κάνει πιθανό το γεγονός ότι το μοντέλο της εταιρείας Ράιτ Ελέκτρικ να καταλήξει να γίνει ένα υβριδικό και όχι αποκλειστικά ηλεκτρικό αεροπλάνο.

Παρόλα αυτά, διάφοροι φορείς έχουν ενδιαφερθεί να στηρίξουν την μικρή αυτή εταιρεία.

Ίσως να αναρωτιέστε τον τρόπο ανεφοδιασμού ενός ηλεκτρικού αεροπλανου. Η Ράιτ Ελέκτρικ το έχει σκεφτεί. Το σκάφος θα περιέχει αρθρωτές μπαταρίες που εύκολα αντικαθίστανται αφού θα έχει επιστρέψει από το ταξίδι του.

Καταλαβαίνετε ότι η χρήση ενός τέτοιου αεροπλάνου εκτός από την εξοικονόμηση χρήματος θα βοηθούσε στην μείωση των εκπομπών αεριών θερμοκηπίου από τα καύσιμα που εξοικονομούνται σε μία πτήση.

image αεροπλάνο στον ουρανό