Αθλητικά είδη φτιαγμένα απο τα φύκια στο νερό

Η Βρετανική εταιρεία κατασκευής παπουτσιών vivobarefoot και η οικολογική εταιρεία Bloom συνεργάστηκαν για να φτιάξουν αθλητικά υποδήματα από ….. φύκια!

Η Bloom χρησιμοποιεί φύκια που συλλέγονται από τα απόβλητα στα ποτάμια στις ΗΠΑ και στην Ασία. Μέσα σε αυτά τα ποτάμια υπάρχουν πολλές φορές τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να ανθοφορήσουν τα φύκια.

Αυτά τα φύκια έχουν δυστυχώς τον ίδιο καταστροφικό ρόλο όπως τα λιπάσματα όσον αφορά στη ζωή μέσα στο νερό. Έτσι λοιπόν η αποκομιδή τους βοηθάει να καθαρίσει το περιβάλλον σε αυτές τις περιοχές.

Η βιομάζα από τα φύκια που συλλέγονται, αποξηραίνεται και μετατρέπεται σε πέλλετ. Στη συνέχεια σε συνδυασμό με άλλες χημικές ενώσεις αποκτά την μορφή ενός μαλακού αφρού.

Τα φύκια αποτελούν μέχρι και το 60% της σύνθεσης του νέου αυτού υλικού. Η ποιότητα δε, είναι αντάξια αυτής που προέρχεται από χημικά συστατικά που έχουν σαν βασικό συστατικό το πετρέλαιο.

Κάθε ζευγάρι από τα Vivobarefoot παπούτσια θα βοηθήσει να επιστρέψουν στη φύση σχεδόν 57 γαλόνια φιλτραρισμένου νερού. Επίσης η οικολογική τους σύνθεση θα εμποδίσει να απελευθερωθούν στην ατμόσφαιρα ποσότητες ίσες με 40 μπαλόνια από διοξείδιο του άνθρακα.

image παπούτσια από φύκια
via Vivobarefoot

Κατά καιρούς έχουμε δεί την τεχνολογία να εφαρμόζεται για την δημιουργία νέων προϊόντων που βελτιώνουν την καθημερινότητά μας και αλλάζουν το κατεστημένο.

Στην εποχή μας όλες οι προσπάθειες για οικολογικές κατασκευές αξίζουν συγχαρητηρίων. Μακάρι η οικολογική συνείδηση να εδραιωθεί σε όλους τους τομείς βιομηχανικής παραγωγής για να σταματήσει πια το πλαστικό να κυριαρχεί στην καθημερινότητά μας.