Μόλις δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη μπαταρία του κόσμου

Στις αρχές Ιουλίου είχαμε διαβάσει για ένα φαραωνικό έργο που έχει αναλάβει ο Elon Musk και η Tesla. Αφορούσε τη δημιουργία της μεγαλύτερης μπαταρίας του κόσμου η οποία θα γίνει στην Αυστραλία. Η αφορμή δόθηκε από μία σειρά καταιγίδων που έπληξε τη χώρα πέρσι και άφησε εκατομμύρια κατοίκους της χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Αυτό το κενό πήγε να καλύψει η Tesla αλλά το αξιοπερίεργο είναι ότι ο ίδιος ο Musk έβαλε ένα φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα ορίζοντας τις 100 μέρες σαν τον τελικό στόχο όπου όλα θα είναι έτοιμα.

Η Tesla λοιπόν έχει ολοκληρώσει την αποστολή της νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα των 100 ημερών που είχε αρχικά τεθεί. Το τεράστιο σύστημα Powerpack της μπαταρίας ιόντων λιθίου στη νότια Αυστραλία είναι έτοιμο για να υποστηρίξει ενεργειακά την περιοχή. Φυσικά θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες δοκιμές μέσα στις επόμενες ημέρες για να διασφαλιστεί ότι η μπαταρία πληροί τα πρότυπα της Αυστραλιανής Κυβέρνησης πριν αρχίσει η λειτουργία της την 1η Δεκεμβρίου στη νότια Αυστραλία.

«Ενώ άλλοι μιλάνε απλά, παρέχουμε το ενεργειακό μας σχέδιο, κάνοντας τη Νότια Αυστραλία πιο αυτόνομη και παρέχοντας εφεδρική ισχύ και πιο προσιτή ενέργεια για τους νότιους Αυστραλούς αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε ο πρωθυπουργός της νότιας Αυστραλίας Jay Weatherill σε δήλωση του. «Η μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου στον κόσμο θα είναι ένα σημαντικό μέρος του ενεργειακού μας δικτύου και στέλνει το πιο ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Νότια Αυστραλία θα είναι ηγέτης στην ανανεώσιμη ενέργεια με την αποθήκευση μπαταριών». Μάλλον οι Αυστραλοί με την βοήθεια της Tesla έχουν κάθε λόγο να υπερηφανεύονται.

image το φως του περιβάλλοντος

Το σύστημα αποθήκευσης μπαταριών ισχύος 129 MWh θα παράσχει ενέργεια σε περισσότερες από 30.000 κατοικίες οι οποίες θα εξακολουθήσουν να έχουν ενέργεια παρά τις συχνές διακοπές που παρατηρούνται το καλοκαίρι. Η Wall Street Journal δηλώνει ότι η τελική δοκιμή αυτού του συστήματος θα είναι κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν στα ύψη και τα κλιματιστικά δουλεύουν διαρκώς. Ο Musk έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η Αυστραλία είναι το ιδανικό μέρος για να βασιστεί σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, λόγω της ιδανικής θέσης και των καιρικών συνθηκών. Σύμφωνα με τον ίδιο η χώρα μπορεί να έχει εκτός από ηλιακή ενέργεια και κάποιο συνδυασμό αιολικής, ηλιακής, γεωθερμικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας. Το σίγουρο πάντως είναι ότι μετά τις δοκιμές που θα γίνουν στη μεγαλύτερη μπαταρία του κόσμου, θα ξέρουμε αν κέρδισε το πρώτο στοίχημα. Πηγή mashable

Διαβάστε επίσης: Η πιο ανθεκτική μπαταρία στον κόσμο έχει Έλληνα δημιουργό