Μεγάλος διαγωνισμός καινοτομίας από τη Nokia

Μία μεγάλη ευκαιρία ανοίγεται σε όσους έχουν την ικανότητα να καινοτομήσουν πάνω στο εξαιρετικά προκλητικό Internet of Things.

 

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου διενεργεί έναν διαγωνισμό που αποτελεί ορόσημο στα θέματα της καινοτομίας. Το “Nokia Open Innovation Challenge” είναι ένα πολυαναμενόμενο γεγονός πάνω σε θέματα τεχνολογίας, νέων επιχειρηματικών μοντέλων και ιδεών.

 

Οι διοργανωτές του διαγωνισμού ζητούν από όλους τους φορείς καινοτομίας και εφεύρεσης σε όλο τον κόσμο, τις μεγάλες ιδέες τους για το Ίντερνετ των πραγμάτων (IoT). Η πρόκληση, η οποία βρίσκεται πλέον στο πέμπτο έτος, αναζητά ιδέες, τεχνολογίες και νέα επιχειρηματικά μοντέλα στο διαδίκτυο που επιτρέπουν έναν έξυπνο, ασφαλή και βιώσιμο κόσμο.

image επικοινωνίες

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων έχει ξεκινήσει και κρατάει μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

 

Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από τους ειδικούς της Nokia και άλλους εκπροσώπους της επενδυτικής κοινότητας. Θα εξετάσουν όλες τις εφαρμογές από διαφορετικές προοπτικές. Θα υπάρξει ένας, σε απευθείας σύνδεση, γύρος για τις είκοσι κορυφαίες ομάδες. Οι δέκα καλύτερες από αυτές θα προσκληθούν στη Φιλανδία για την τελική φάση. Εκεί στις 20-21 Νοεμβρίου θα γίνει εργαστήριο ανάπτυξης ιδεών με ειδικούς της Nokia έτσι ώστε να ξεχωρίσουν τα καινοτόμα σχέδια, κερδίζοντας και την συνεργασία με την εταιρεία.

 

Ανάμεσα στα οφέλη για όσους διακριθούν σε αυτήν την πρόκληση είναι:

 

  • Συνεργασίες σε θέματα καινοτομιών

 

  • Επενδυτικές ευκαιρίες-γνωριμία με την επενδυτική κοινότητα

 

  • Πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά της Nokia

 

Θα σας θυμίσουμε και έναν ανάλογο διαγωνισμό καινοτομίας που είχε διεξαχθεί στην Ελλάδα την άνοιξη. Διαβάστε επίσης για το πώς η ζωή στη πόλη μπορεί να βελτιωθεί με την έξυπνη τεχνολογία:  Τα Τρίκαλα γίνονται smart city.