Ολόκληρη η διαστημική στολή της SpaceX

Ο Elon Musk, πριν από μερικές εβδομάδες, μας έδωσε μια εικόνα από τη στολή που θα φοράνε οι αστροναύτες της SpaceX. «Ξαναχτυπώντας» πάλι από το Instagram, μας αποκαλύπτει κάτι ακόμα. Μία φώτο που φαίνεται oλόκληρη η διαστημική στολή της SpaceX  όπως φαίνεται μπροστά από το σκάφος Dragon της εταιρείας.

image διαστημική στολή της SpaceX
credit Elon Musk

Αυτό που βλέπουμε διαφέρει πολύ από τις κλασσικές στολές της NASA και αυτό το κάνει και πιο ενδιαφέρον. Είναι πολύ πιο κομψή και όπως έχει επισημάνει ο ίδιος ο Musk, πιο λειτουργική.

 

Η στολή φαίνεται αρκετά άνετη επιτρέποντας ανάλογα τις κινήσεις ενώ οι μπότες είναι σχετικά ελαφρές δίνοντας μια αντίστοιχη εικόνα. Αυτά δεν θα πρέπει να προκαλούν έκπληξη γιατί, όπως σημειώνει η TechCrunch, η συγκεκριμένη στολή πρόκειται να χρησιμοποιηθεί μέσα στο σκάφος ή μέσα σε άλλα οχήματα όπου το περιβάλλον είναι υπό πίεση. Δεν ενδείκνυται δηλαδή για μια βόλτα στο κρύο κενό του διαστήματος.

image στολή της SpaceX
credit Elon Musk

Ο Elon Musk γνωρίζοντας καλά το παιχνίδι της δημοσιότητας μας αποκαλύπτει σταδιακά το όραμα του, ξεκινώντας από τις στολές. Σε αναμονή λοιπόν των επόμενων «αποκαλύψεων».