Το διαστημικό Βασίλειο της Ασγκάρντια απέκτησε «έδαφος»

Το πρώτο «διαστημικό έθνος» της ανθρωπότητας, η Ασγκάρντια, επισήμως γνωστή ως το Διαστημικό Βασίλειο της Ασγκάρντια, είναι ένα βήμα πιο μακριά από την Γη μετά την εκτόξευση του πρώτου δορυφόρου της την περασμένη εβδομάδα. Ενώ ο απώτερος στόχος είναι να ζουν εκατομμύρια άνθρωποι σε έναν αστερισμό δορυφόρων που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη, μην αρχίζετε να μαζεύετε τις τσάντες σας ακόμα: Το Ασγκάρντια-1 είναι απλώς ένας μικροδορυφόρος – CubeSat που μεταφέρει 500 GB εικόνων και κειμένου.

Για πρώτη φορά ακούσαμε για την Ασγκάρντια τον περασμένο Οκτώβριο του 2016, όταν ο Δρ Igor Ashurbeyli έθεσε τα σχέδιά του για ένα ανεξάρτητο έθνος όπου όλοι είναι απολύτως ισότιμοι, η επιστημονική γνώση θα είναι ελεύθερη για όλους και η ειρήνη θα αποτελεί μόνιμη προτεραιότητα. Χτισμένο σε μια σειρά δορυφόρων, η Ασγκάρντια έχει σχεδιαστεί για να ανυψωθεί (κυριολεκτικά) πάνω από τις παγκόσμιες πολεμικές συγκρούσεις, διατηρώντας όμως μία θέση μέλους στα Ηνωμένα Έθνη.

image ταξίδι στο διάστημα

Αν και μοιάζει για σενάριο ταινίας ωστόσο ο οραματιστής Ashurbeyli φαίνεται αφιερωμένος στο έργο του, αφού δήλωσε ότι είναι ο πρώτος επικεφαλής, αλλά όχι βασιλιάς, του διαστημικού έθνους του Βασιλείου της Ασγκάρντια. Σε μια συνέντευξη Τύπου τον περασμένο Ιούνιο, ο Ashurbeyli ανακοίνωσε διάφορες λεπτομέρειες της δημιουργίας ενός έθνους από το μηδέν. Δήλωσε την 18 Ιουνίου 2017 σαν την Εθνική Ημέρα του διαστημικού βασιλείου, ξεκίνησε ένα καινούργιο ημερολόγιο από την Ημέρα 01 και κάλεσε τους μελλοντικούς κατοίκους να ψηφίσουν για το σύνταγμα και τα εθνικά σύμβολα!

Με όλα αυτά, η Ασγκάρντια ξεκίνησε την ύπαρξη της στο διάστημα στις 12 Νοεμβρίου 2017 ή στις 8 Νοεμβρίου, 0001 αν έχετε ήδη μεταβεί στο επίσημο ημερολόγιο της χώρας. Ο δορυφόρος Ασγκάρντια-1 εκτοξεύτηκε από το διαστημόπλοιο Cygnus που προοριζόταν για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο πλαίσιο μιας κοινής αποστολής. Ο μικροδορυφόρος με βάρος μόλις 2,8 κιλά θα ξεκινήσει στην τροχιά του στις αρχές Δεκεμβρίου. Φυσικά δεν είναι κατοικήσιμο έδαφος αλλά αποτελεί το πρώτο «έδαφος» του διαστημικού έθνους.

Η κατοχή επικράτειας θα έπρεπε να είναι η τελευταία απαίτηση για εισδοχή στον ΟΗΕ, δεδομένου ότι η Ασγκάρντια έχει ήδη το δικό της σύνταγμα, το δικό της κρυπτονόμισμα (που ονομάζεται Solar) και τις αρχές μιας κεντρικής οργάνωσης. Το πιθανότερο είναι ότι ο δορυφόρος θα αποτελέσει το μοναδικό κομμάτι του Διαστημικού Βασιλείου της Ασγκάρντια, αλλά ίσως ο ηγέτης της χώρας μας διαψεύσει. Πηγή: Ασγκάρντια