Εικονική πραγματικότητα σαν αναισθητικό σε εγχειρήσεις (video)

Σε μια ορεινή, σχεδόν «αλπική» περιοχή του Μεξικού, 12 ώρες από την πρωτεύουσα της χώρας, ο Δρ José Luis Mosso Vazquez από το Panamerican University κουβαλάει μαζί του το κινητό του χειρουργείο για σημαντικές εγχειρήσεις που πρέπει να κάνει. Επειδή αυτές οι περιοχές δεν έχουν τις υποδομές για τα οργανωμένα χειρουργεία των αναπτυγμένων χωρών προσπαθεί ο ίδιος για να καλύψει τα κενά. Μεταξύ άλλων έχει βρει το δικό του αποτελεσματικό και οικονομικό αναισθητικό για τις ιατρικές επεμβάσεις που πρέπει να κάνει.

Διερευνά τη χρήση της εικονικής πραγματικότητας ως παυσίπονο – αναισθητικό σε χειρουργικές επεμβάσεις. Το κόστος για μία γενική αναισθησία είναι απαγορευτικό για τα οικονομικά δεδομένα των φτωχών κατοίκων μιας οικονομικά περιθωριοποιημένης αγροτικής περιοχής. Σε ένα πρόσφατο ταξίδι, πραγματοποίησε 12 χειρουργικές επεμβάσεις, αφαιρώντας κύστεις και όγκους χωρίς γενική αναισθησία ή για την ακρίβεια χρησιμοποιώντας την εικονική πραγματικότητα σαν αναισθητικό. Οι ασθενείς μπορούμε να πούμε ότι αποσπώνται  από τις εικόνες της εικονικής πραγματικότητας ξεχνώντας τον πόνο τους. Αν θέλουμε να είμαστε οπτιμιστές μπορούμε να δούμε το θετικό σημείο που αφορά την εξάλειψη των πιθανών παρενεργειών που ίσως έχει μία γενική αναισθησία.

image: virtual reality - εικονική πραγματικότητα

Μπορεί να ακούγεται σαν μια τρομακτική εναλλακτική λύση, αλλά σε συνδυασμό με την τοπική αναισθησία, αυτοί οι ασθενείς σχεδόν δεν αισθάνθηκαν πόνο κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Ο Δρ Mosso βλέπει το έργο του ως τρόπο αποπληρωμής της χώρας που τον βοήθησε και τον ανέθρεψε.

Διαβάστε επίσης: