Εφαρμογή στα κινητά περιορίζει την χρήση…αλκοόλ (video)

Ύστερα από μία κουραστική ημέρα, έχεις ανάγκη από μία χαλαρωτική στιγμή στο γνωστό σου μπαράκι πίνοντας το αγαπημένο σου ποτό. Όμως άνθρωπος είσαι, με αδυναμίες και ίσως ξεφύγεις από τα επιτρεπτά όρια κατανάλωσης αλκοόλ. Εδώ έρχεται η  νέα εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα που ονομάζεται DrnkPay και εγκαθίσταται στο κινητό σου για να σε αποτρέψει από τυχόν λανθασμένες κινήσεις που εξαιτίας του ποτού, μπορεί να προβείς και μετά να μετανιώσεις πικρά που έκανες.

image μπύρα

Για να αποφύγει λοιπόν κάποιος δυσάρεστες επιπτώσεις, πριν ξεκινήσει να απολαμβάνει το ποτό του και όσο είναι νηφάλιος, επιλέγει ο ίδιος το ανώτατο όριο που μπορεί να καταναλώσει σε αλκοόλ (από ένα έως δέκα ποτήρια) και το ορίζει μέσα στην συγκεκριμένη εφαρμογή. Ο χρήστης μέσω ενός φυσητήρα, ίδιας λογικής με αυτούς που χρησιμοποιεί η τροχαία, μετράει τα επίπεδα του αλκοολ που ήδη έχει καταναλώσει. Ένας αισθητήρας που είναι συνδεδεμένος με την εφαρμογή μέσω bluetooth δίνει σήμα για να δώσει εξουσιοδότηση για την επόμενη παραγγελία. Φτάνοντας στο κομβικό σημείο ελέγχου, ο χρήστης θα πρέπει να αποδείξει ότι βρίσκεται κάτω από το ανώτατο όριο που ο ίδιος έχει ορίσει. Την στιγμή που αυτό ξεπεραστεί, τότε αυτομάτως η εφαρμογή θα πάρει τον έλεγχο και θα μπλοκάρει όλους τους συνδεδεμένους λογαριασμούς πιστωτικών καρτών και μετρητών για τις επόμενες 12 ώρες.

Ο χρήστης βλέπει μέσω της εφαρμογής αυτής ποιές αγορές έχουν μπλοκαριστεί και αν επιθυμεί να σταματήσει απο τον «κατήφορο του ποτού» υπάρχει η δυνατότητα να μπλοκαριστούν όλα τα μπαρ και οι παμπ που βρίσκονται στην εμβέλειά του.

 

Επίσης πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα ακόμα χαρακτηριστικό της εφαρμογής το οποίο μπορεί να βρει κάποιο κοντινό κατάλυμα για να ξεκουραστεί ο ζαλισμένος μας χρήστης.

Αρχικά, αυτή η νέα εφαρμογή απευθύνεται στους πελάτες των τραπεζών και των εταιρειών πιστωτικών καρτών του Ηνωμένου Βασιλείου οι οποίοι δυσκολεύονται να διαχειριστούν την καταναλωτική τους μανία την στιγμή της χρήσης αλκοόλ. Όμως οι εταιρείες που αναπτύσσουν iOS και Android σκοπεύουν να προωθήσουν και να επεκτείνουν στο ευρύτερο καταναλωτικό κοινό την εφαρμογή αυτή προσφέροντας και άλλες χρήσιμες υπηρεσίες και τρόπους αντιμετώπισης των ανθρώπινων εξαρτήσεων. Το «παραθυράκι» σε αυτήν την εφαρμογή είναι ότι δεν μπορεί να ελέγξει αν ο χρήστης έχει πάνω του …μετρητά. Τα προβλήματα που φέρνει η υπερβολική κατανάλωση αλκοοόλ μπορεί να ξεπεραστούν αν κάποιος συμβιβαστεί με το εικονικό κοκτέιλ.