Η τεχνολογία ελέγχου χειρονομίας κάνει τα πάντα τηλεκοντρόλ

Όσοι από εσάς θυμάστε να παίζετε με κονσόλες Wii ίσως νοιώσετε εξοικειωμένοι με την νέα τεχνολογία ελέγχου χειρονομίας. Ενώ αυτός ο τομέας έχει εδώ και καιρό τα προβλήματά του, ένα νέο προϊόν υπόσχεται να επιτύχει τελικά τη δυνατότητα ομαλής αλληλεπίδρασης με όλες τις έξυπνες συσκευές σας.

image ίντερνετ

Η τεχνολογία ελέγχου χειρονομίας, που περιγράφεται ως «επαναστατική», υπόσχεται να μετατρέψει οποιοδήποτε αντικείμενο σε τηλεχειριστήριο. Μπορείτε σαν μαγικά ξόρκια με το δάχτυλό σας να αλλάξετε το κανάλι της τηλεόρασης, να ρυθμίσετε την ένταση με τη λάμπα του γραφείου σας ή ακόμα και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις με μια χορδή κιθάρας.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ θα παρουσιάσουν αυτό το μήνα την εργασία τους «Matchpoint» στο συνέδριο UIST 2017 στην πόλη Κεμπέκ. Αυτή η εργασία περιγράφει την καινοτόμο τεχνική που επιτρέπει την αλληλεπίδραση μεταξύ της κίνησης, (είτε είναι ανθρώπινη κίνηση, είτε κίνηση ενός αντικειμένου), και της οθόνης, καθιστώντας δυνατή αυτή την τεχνολογία.

Η τεχνολογία Matchpoint είναι σχετικά απλή στη λειτουργία.  Όπως και οι προκάτοχοί της, απαιτούν μια κάμερα web. Για να λειτουργήσει, ένας χρήστης συνδέεται με την οθόνη που θα εμφανίσει ένα κυκλικό widget με στοιχεία μενού σε κυκλική διάταξη. Αυτή η αλληλεπίδραση μεταξύ κίνησης και απεικόνισης περιγράφεται ως «αυθόρμητη χωρική σύζευξη».

Αυτό που διαφοροποιεί αυτή την τεχνολογία από τις προηγούμενες  είναι ότι δεν φαίνεται να αλληλεπιδρά με συγκεκριμένα μέρη του σώματος. Αντίθετα στοχεύει και προσδιορίζει την περιστροφική κίνηση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τηλεοράσεις, υπολογιστές και άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν οθόνες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η αυθόρμητη χωρική σύζευξη είναι μια νέα προσέγγιση στο έλεγχο της χειρονομίας που λειτουργεί με το ταίριασμα της κίνησης αντί να ζητά από τον υπολογιστή να αναγνωρίσει ένα συγκεκριμένο αντικείμενο. Θεωρούν τη μέθοδο πολύ πιο φιλική προς το χρήστη προσφέροντας μια ενδιαφέρουσα εμπειρία όπου μπορεί να αλλάξει κανάλια χωρίς να χρειαστεί να αφήσει το ποτό ή να αλλάξει τη θέση του. Για περισσότερες πληροφορίες eurekalert.

Διαβάστε επίσης: