Μια εξυπνη εφευρεση στο …κουδούνι της εξώπορτας (βίντεο)

Η εταιρεία ηλεκτρονικού εξοπλισμού Nest παρουσίασε μια εξυπνη εφευρεση της. Είναι ένα κουδούνι εξώπορτας το οποίο απέχει πολύ απ΄ όσα έχουμε δει μέχρι τώρα. Το συγκεκριμένο αναγνωρίζει ανθρώπους και μας δείχνει στην έξυπνη συσκευή μας ποιοι στέκονται στο κατώφλι μας.

Διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα, καθώς και την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων της Google. Η λογική της κατασκευής του από την εταιρεία είναι η ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας που μπορεί να δώσει στους ενοίκους. Αυτό το έξυπνο κουδούνι, που ονομάζεται Hello, μπορεί να μας δώσει εικόνα στο κινητό μας όποιων ανθρώπων στέκονται πίσω από την πόρτα μας ακόμα και αν λείπουμε από το σπίτι. Οι αισθητήρες που έχει απλά μας στέλνουν την είδηση στο κινητό μας όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Επιπλέον πλεονέκτημα η απομακρυσμένη χρήση του μια που δεν χρειάζεται να είμαστε μέσα στο σπίτι για να εκμεταλευτούμε τα οφέλη του. Έχει επίσης αυτόματα μενού προκαθορισμένων απαντήσεων αν δεν είμαστε σε θέση να απαντήσουμε εμείς.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2018. Αξίζει να δείτε το παρακάτω μικρό βίντεο.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας ενισχύεται η ασφάλεια σε όλους τους τομείς. Έχουμε δει πως θα γίνεται η είσοδος στα αεροπλάνα με τη χρήση βιομετρικών στοιχείων και πως μπορούμε να ταυτοποιηθούμε μέσω της ίριδας των ματιών μας. Πηγή και για περισσότερες πληροφορίες στο nest.com

Διαβάστε επίσης: Ξεχάστε τα passwords