Νέα μπύρα μπορεί να βοηθήσει στην εμμηνοπαυση

Η εμμηνοπαυση είναι μια δύσκολη περίοδος της ζωής για τις γυναίκες. Αν κάποια από αυτές δεν επιθυμεί να λάβει θεραπεία ορμονικών υποκατάστατων, τα φυτικά συμπληρώματα έχουν γίνει μια δημοφιλής επιλογή για τη διαχείρισή της. Τώρα υπάρχει μια άλλη επιλογή, η μπύρα. Η ζυθοποιία Portsmouth του New Hampshire έχει κυκλοφορήσει μια νέα μπύρα που περιέχει συστατικά, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης όπως οι εξάψεις και η αϋπνία.

Η Joanne Francis, συνιδιοκτήτρια της ζυθοποιίας, λέει ότι στην αρχή το προσωπικό της εταιρείας αντέδρασε έντονα, εκφράζοντας την απέχθειά του απέναντι στην ιδέα της παρασκευής μιας μπύρας που προορίζεται για τις γυναίκες στην εμμηνοπαυση. Η Francis όμως δεν τα παράτησε. Απευθυνόμενη στις γυναίκες, λέει:  Έχουμε αγοραστική δύναμη και αξίζουμε αυτό το εξουσιοδοτημένο ελιξίριο! Παράλληλα με τις δοκιμές συνταγών, η Francis και η ομάδα της συμβουλεύτηκαν ιατρούς και βοτανολόγους.

Η νέα μπύρα, που το όνομά της είναι Libeeration, είναι ένα μείγμα βοτάνων που περιέχει ένα συνδυασμό συστατικών, ανάμεσα στα οποία είναι το βότανο motherwort, το μελισσόχορτο, το χαμομήλι, η τσουκνίδα, το λεβιθόχορτο και το τριαντάφυλλο. Όλα αυτά είναι σχεδιασμένα για να βοηθήσουν τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν τις ορμονικές αλλαγές που έρχονται με την ηλικία. Η νέα μπύρα αφήνει στο τέλος μια γλυκιά αίσθηση μανταρίνι που προέρχεται από τον λυκίσκο Saphir, η οποία μπορεί να βοηθήσει στον ύπνο.

image νέα μπύρα

Αν και κλινικές μελέτες δεν έχουν αναφέρει σημαντική μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης από τη χρήση των φαρμάκων φυτικής προέλευσης, και της Libeeration, αυτή είναι η πρώτη μπύρα που στοχεύει άμεσα σε ένα τμήμα της αγοράς μπύρας που συχνά έχει παραμεληθεί, έχει όμως μεγάλη αγοραστική δύναμη. Με αυτή την έννοια, είναι σίγουρα μια απελευθέρωση για τις γυναίκες στην συχνά αντρική συνήθεια στον κόσμο της βιοτεχνίας της ζυθοποιίας. Η Libeeration διατίθεται σε φιάλες από την ζυθοποιία Portsmouth μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα. Μπορούμε άραγε να δούμε στο μέλλον την μπύρα να λειτουργεί ως ένας εναλλακτικός τρόπος ιατρικής πρακτικής;