Πως τα οικιακά οργανικά απόβλητα μπορούν να τραπούν σε ενέργεια (video)

Πως θα μπορούσαμε άραγε να χρησιμοποιήσουμε τα οικιακα οργανικα αποβλητα προς όφελος μας; Ένα εντυπωσιακό μηχάνημα παρουσιάζεται στην πλατφόρμα του kickstarter αναζητώντας χρηματοδότες. Πρόκειται για το HomeBiogas 2.0 το οποίο έχει την ικανότητα να μετατρέπει τα οργανικά απόβλητα του οικιακού νοικοκυριού, συμπεριλαμβανόμενης της ζωικής κοπριάς σε ενέργεια!

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, οι δημιουργοί του μέλη μίας εταιρείας από το Ισραήλ, δημιούργησαν μία οικιακή μηχανή ανακύκλωσης. Το HomeBiogas παράγει οικιακές συσκευές βιοαερίου που μετατρέπουν τα υπολείμματα των τροφίμων και τα ζωικά απόβλητα, σε αέριο για μαγείρεμα καθώς και λίπασμα για τα φυτά σας.

Το βιοαέριο αναφέρεται συνήθως σε ένα μείγμα διαφορετικών αερίων που παράγονται από την αποσύνθεση οργανικής ύλης απουσία οξυγόνου. Το βιοαέριο μπορεί να παραχθεί από ακατέργαστες πρώτες ύλες όπως τα αγροτικά απόβλητα, κοπριά, αστικά απόβλητα, φυτική ύλη, πράσινα απόβλητα ή απορρίμματα τροφών. Είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιεί ένα πολύ μικρό αποτύπωμα άνθρακα.

Η συσκευή HomeBiogas δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε καθαρή, προσιτή και ανανεώσιμη ενέργεια παρέχοντας ταυτόχρονα μια βιώσιμη λύση για τη διαχείριση οργανικών αποβλήτων.

Τα εναπομείναντα τρόφιμα ή η κοπριά μπορεί να μην είναι κατάλληλα για κατανάλωση, αλλά εξακολουθούν να έχουν θερμίδες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενέργειας.

Η χρήση της είναι απλή: Τοποθετήστε τα απορρίμματα τροφίμων ή τη ζωική κοπριά στη συσκευή. Τα βακτήρια στον χωνευτή θα διασπάσουν την οργανική ύλη και θα την μετατρέψουν σε βιοαέριο και λίπασμα. Πρόκειται για μία φυσική διαδικασία, παρόμοια με αυτή που συμβαίνει στο στομάχι μας. Η «δεξαμενή» διατηρεί 700 λίτρα βιοαερίου ανά πάσα στιγμή, έτοιμη για όλες τις ανάγκες σας στην κουζίνα. Καθημερινά μπορεί να τροφοδοτήσει την κουζίνα μας μέχρι 3 ώρες φυσικού αερίου, επίσης μυρίζει σαν κι’αυτό και απλά προέρχεται από τη δική μας ανακύκλωση.

Για να μην το ξεχνάμε εκτός από το αέριο που θα τροφοδοτεί την κουζίνα μας βγαίνει άλλο ένα όφελος από τη χρήση της συσκευής. Μας δίνει υγρό λίπασμα υψηλής ποιότητας, χωρίς επιβλαβείς χημικές ουσίες και πρόσθετα. Έτσι χωρίς να κουραστούμε καθόλου μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στον κήπο μας και τα φυτά μας. Φαίνεται ότι στο Ισραήλ βρήκαν την πραγματική ιδέα της ανακύκλωσης!

Για περισσότερες πληροφορίες και τεχνικά χαρακτηριστικά επισκεφτείτε το  kickstarter και το homebiogas

Διαβάστε επίσης: