Παίζοντας σκάκι με έναν …αόρατο αντίπαλο (βίντεο)

Το σημερινό gadget θα εκπλήξει ευχάριστα όχι μόνο όσους παίζουν σκάκι αλλά και όλους όσους αρέσουν τα παιχνίδια, είτε τα επιτραπέζια είτε τα online.

Αρχικά μοιάζει με μια κλασσική σκακιέρα. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι μπορούμε να παίξουμε με τον αντίπαλο μας χωρίς να χρειάζεται να είναι παρόν. Μέσω μιας εφαρμογής μπορεί ο ένας από τους δύο να παίζει από απόσταση, όπου και αν βρίσκεται στον πλανήτη. Η σκακιέρα έχει σχεδιαστεί για να «διαβάζει» τις εντολές του αντιπάλου μας, μέσω της εφαρμογής. Οι εντολές αντικατοπτρίζονται πάνω στην σκακιέρα, με τα πιόνια του αντιπάλου μας να κινούνται με ακρίβεια.

image σκάκι και σκακιέρα

Αυτό που παρατηρεί ο καθένας είναι τα πιόνια της μιας πλευράς να μετακινούνται μόνα τους. Σε οποιαδήποτε που δεν γνωρίζει πως λειτουργεί το συγκεκριμένο παιχνίδι-εφαρμογή δίνεται η εντύπωση ότι ο κάθε παίκτης παίζει αντίπαλο με τον αόρατο αντίπαλο του.

 

Φυσικά πάντα μπορείς να παίζεις με αντίπαλο την ίδια την εφαρμογή προκαλώντας την ίδια την τεχνητή νοημοσύνη της σκακιέρας και βλέποντας πόσο καλός είσαι.

Υπάρχουν είκοσι διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας που μπορούν να σε προκαλέσουν.

Η διαφορά του με τα online παιχνίδια σκακιού είναι ότι εδώ είναι στημένη μια πραγματική σκακιέρα με όλα τα πιόνια. Εκτός από σκάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα επιτραπέζια παιχνίδια. Η εφαρμογή έχει ήδη συνδεθεί με πλατφόρμα με 200.000 χρήστες. Η εταιρεία είχε ήδη μία επιτυχημένη καμπάνια χρηματοδότησης από την πλατφόρμα indiegogo.

Διαβάστε επίσης: