Τα εικονικά κοκτέιλ είναι η αναβάθμιση των ποτών

Τα εικονικά κοκτέιλ δεν είναι και πολύ συνηθισμένος όρος. Στην εποχή μας όμως που η εικονική πραγματικότητα είναι πολύ της μόδας, ακόμα και τα ποτά μπορούν να εξελιχθούν. Μία συσκευή που ονομάζεται Vocktail, έχει ένα διαφορετικό μίγμα που σκοπό έχει να  ξεγελάσει τις αισθήσεις σας.

image efevresi - εφεύρεση

Κατασκευασμένο από τον Νιμέσα Ρανασίγκε και την ομάδα του στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, το Vocktail ή αλλιώς εικονικό κοκτέιλ, είναι ένα ποτήρι που μπορεί να τροποποιήσει και να εμπλουτίσει τις γεύσεις μέσω μιας τηλεφωνικής εφαρμογής. Μόλις χυθεί υγρό στο ποτήρι, ο χρήστης μπορεί να αλλάξει τρεις μεταβλητές που επηρεάζουν τη γεύση του.

Κατ ‘αρχάς, μπορεί να αλλάξει την αντίληψή σας για το ποτό αλλάζοντας το χρώμα του μέσω ενός φωτός LED που είναι μέσα στο ποτήρι. Στη συνέχεια, μπορεί να κάνει το ποτό να φαίνεται πιο γλυκό, πιο αλμυρό ή πιο πικρό, χρησιμοποιώντας ηλεκτρόδια που διεγείρουν τη γλώσσα τοποθετημένα γύρω από το χείλος του ποτηριού. Σε προηγούμενα πειράματα, η ομάδα έδειξε ότι διαφορετικά ηλεκτρικά μοτίβα μπορούν να δώσουν την εντύπωση διαφόρων γεύσεων. Τέλος, ένας σωλήνας στο πλάι του ποτηριού απελευθερώνει αέρια με διαφορετικές μυρωδιές, όπως λάιμ, που αλλάζουν ακόμη περισσότερο την αίσθηση της γεύσης.

Με την προσθήκη οσμής στο μίγμα, το Vocktail ανοίγει πολλούς συνδυασμούς γεύσης. Τα εικονικά κοκτέιλ μπορούν να σας κάνουν να νομίζετε ότι πίνετε κάτι ζαχαρούχο όταν  στην πραγματικότητα απλά πίνετε νερό, επιτρέποντας στους ανθρώπους να ικανοποιούν τις γεύσεις τους χωρίς  επιπλέον  θερμίδες. Η εφαρμογή σας επιτρέπει επίσης να μοιράζεστε τις αγαπημένες σας εικονικές συνταγές κοκτέιλ με άλλους.

Μια μέρα, συσκευές όπως το Vocktail μπορεί να γίνουν μέρος μιας απόλυτης εμπειρίας εικονικής πραγματικότητας στην οποία όλες οι αισθήσεις προσομοιάζονται ψηφιακά. Εικονικά κοκτέιλ όπως το Vocktail θα μπορούσε να γίνουν ευπρόσδεκτα στις κοινωνικές εκδηλώσεις σε εικονικές παμπ ή μπαρ», λέει ο Ανταλμέρτο Σάιμουαν στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Λέουβεν στο Βέλγιο. Το Vocktail παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα στο συνέδριο του ACMM