Το μικρότερο τζετ του κόσμου δεν είναι ακριβό

Μετά από μια μεγάλη προσπάθεια ανάπτυξης, η Cirrus Aircraft από τις μεσοδυτικές ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έλαβε έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) προκειμένου να πετάξει και σε ευρωπαϊκούς ουρανούς. Αυτό το ωραίο νέο το συνδύασε διαθέτοντας και το πρώτο αεροσκάφος της σε ευρωπαίο.

Η εταιρεία έχει λάβει άδεια τόσο από τους αντίστοιχους αμερικάνικους φορείς τον Οκτώβρη του 2016 όσο και από τον αυστραλιανό.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει ταυτόχρονα δύο ρεκόρ. Είναι το μικρότερο τζετ του κόσμου και το πιο οικονομικό στην κατηγορία του, για όποιον έχει βέβαια να διαθέσει περίπου δύο εκατομμύρια δολάρια.

image το μικρότερο τζετ
credit Cirrus Aircraft

Το Vision Jet μπορεί να μεταφέρει μέχρι πέντε ενήλικες και δύο παιδιά για απόσταση μέχρι 1.150 μιλίων, ενώ ταξιδεύει στα 345 μίλια / ώρα. Τα καθίσματα είναι προσαρμόσιμα, ανάλογα με τον όγκο του κάθε επιβάτη έτσι ώστε να απελευθερώνουν τον διαθέσιμο χώρο.

Παρά το περιορισμένο του μέγεθος και τη προσιτή τιμή, προσφέρει μια σειρά καινοτομιών.  Είναι το μόνο ιδιωτικό αεροσκάφος που κατασκευάζεται από ίνες άνθρακα, το μόνο αεροπλάνο με εξ ολοκλήρου δικό του αλεξίπτωτο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και το μοναδικό μονοκινητήριο που διατηρεί τα λειτουργικά κόστη χαμηλά.

Από αισθητικής πλευράς απλά δείτε το βίντεο που ακολουθεί για να πειστείτε ότι αποτελεί ένα πανέμορφο κομμάτι σχεδιασμού.

Μετά από το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου και τις προσπάθειες που κάνει η Uber για τα πρώτα ιπτάμενα αυτοκίνητα, η τεχνολογία κάνει την αεροπλοΐα να φαίνεται εξαιρετικά συναρπαστική.

Για περισσότερες εικόνες και πληροφορίες σχετικές με το αεροσκάφος στο Cirrus Aircraft.