Υπάρχουν μαγικές ταπετσαρίες;

Η Γαλλική εταιρεία Castorama, έκανε την Magic Wallpaper, την πρώτη διαδραστική ταπετσαρία. Η διαδραστική ταπετσαρία μπορεί να πει στα παιδιά μια πληθώρα διαφορετικών ιστοριών και να δείξει στους ενήλικες ότι υπάρχουν και μαγικές ταπετσαρίες.

 

image μαγικές ταπετσαρίες
credit castorama

Είναι καλυμμένη με χαρακτήρες, καθένας από τους οποίους είναι ένας ψηφιακός δείκτης που όταν σαρωθεί χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Magic Wallpaper (για iOS ή Android) ξεδιπλώνει μια ψηφιακή ιστορία στο κινητό και στο tablet.

 

Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν μεταξύ της αναπαραγωγής ήχου και της λειτουργίας ανάγνωσης για να «ζήσουν» την ιστορία. Η λειτουργία ανάγνωσης είναι πιο συναρπαστική απ’ ότι ακούγεται. Έχει ηχητικά εφέ ενσωματωμένα σε συγκεκριμένες λέξεις, τα οποία μπορούν να αναπαραχθούν για να δώσουν ζωή στην ιστορία!

 

Οι χρήστες μπορούν επίσης να σκανάρουν δύο χαρακτήρες ταυτόχρονα, αναμειγνύοντας μια ιστορία. Μπορούν να δημιουργηθούν κυριολεκτικά εκατοντάδες διαφορετικές ιστορίες που ακόμα και ένα παιδί μπορεί να βαρεθεί, πριν να τελειώσουν οι πιθανοί συνδυασμοί.

 

Υπάρχουν 10 κύριοι χαρακτήρες, όπως ένα ρομπότ, μια πριγκίπισσα, ένα φαντασματάκι, ένας ρινόκερος που του αρέσει το τρέξιμο και άλλοι φανταστικοί χαρακτήρες.

 

Ουσιαστικά είναι μία παιδική έκδοση του κώδικα QR που σχεδιάστηκε ως εικονική βιβλιοθήκη. Μία απάντηση απέναντι στην επαυξημένη πραγματικότητα των ενηλίκων και τον κόσμο που φανερώνει.

Διαβάστε ακόμα: